Srijeda, 12 Lipanj 2019 08:49

DRUŽENJE PREDŠKOLACA I VATROGASACA

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Druženje predškolaca i vatrogasaca 

 

U ponedjeljak 11.06.2019. djelatnici Javne vatrogasne postrojbe posjetili su predškolce Dječjeg vrtića Tamaris u multimedijalnoj dvorani vodičke knjižnice.

Jedna od važnijih zadaća edukacije bilo je upoznavanje predškolaca, pa i onih mlađih sa svime što bi trebali znati u situacijama kada u njihovoj blizini izbije požar.

Djeca su u knjižnicu pristigla sa svojim tetama Zdenkom, Jelenom, Ivanom i Nikolinom a našla se tu i medicinska sestra Marina, dok su Javnu vatrogasnu postrojbu predstavljali dozapovjednik postrojbe Zdenko Juričev - Martinčev i vatrogasac Ivan Mihić.

Kroz poučno predavanje naših vatrogasaca djeca su naučila ponešto o poslu vatrogasca, a i ono najvažnije, kako dojaviti da je negdje nastao požar te isprobavanje vatrogasne zaštitne opreme i proigravanje dojavnih poziva.

U utorak 12.06.2019. djelatnici Javne vatrogasne postrojbe i DVD Vodice su zajedno s djelatnicima Dječjeg vrtića „Tamaris“ i djecom sudjelovali u vatrogasnoj vježbi u slučaju požara te evakuiranje djece iz objekta u dvorište vrtića na sigurno.

U zabavnoj i opuštenoj atmosferi djeca su imala priliku razgledati vozila i opremu, provozati se u košari te se natjecati u gađanju mete vatrogasnom brentačom.

Pročitano 752 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 12 Lipanj 2019 10:59