Događanja

Događanja (7)

Održana pokazno terenska vježba „ ACI MARINA VODICE 2017 "

18.05.2017. - Zajedničkom organizacijom i koordiniranim sudjelovanjem djelatnika ACI MARINE Vodice, DVD Vodice, JVP Vodice, DVD Tisno, DVD Pirovac, Hitne medicinske pomoći Vodice, Crvenog križa Vodice , ŽVOC-a i ŽC 112, danas je na području ACI Marine Vodice održana pokazno terenska vježba „ACI MARINA VODICE 2017"

Naime, godišnjim Planom vježbi dobrovoljnog vatrogasnog društva Vodice u 2017. godini planirano je da dobrovoljno vatrogasno društvo Vodice organizira i provode pokazno – terensku vježbu gašenja kojom će biti prezentirano djelovanje rada i mogućnosti redovitih snaga vatrogastva na pružanju pomoći i spašavanju ugroženog stanovništva i zaštite okoliša u slučaju tehničko-tehnološke nesreće u uvjetima ugroženosti stanovništva i materijalnih dobara, kao i usklađenost postupanja svih sudionika vježbe sa zakonskim i podzakonskim propisima RH i prihvaćenih propisa EU, normama, pisanim i nepisanim pravilima postupanja svih snaga.

Ponedjeljak, 29 Svibanj 2017 12:51

Druženje predškolaca i vatrogasaca

Napisao/la

Druženje predškolaca i vatrogasaca

 

Povodom obilježavanja mjeseca zaštite od požara , već tradicionalno, djelatnici  Javne vatrogasne postrojbe Grada Vodica i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vodice posjetili su djecu dječjeg vrtića Tamaris.

 U petak 19.05.2017. u Gradskoj knjižnici Vodice održana je edukacija djece koja je za cilj imala proširivanje spoznaje i stjecanje novih znanja s naglaskom na samozaštitu. Djeca su učila o vatri kao dobrom slugi ali lošem gospodaru, naučili su o zanimanju vatrogasaca, isprobavali vatrogasnu zaštitnu opremu i proigravali dojavne pozive. Djeca su vatrogasce razveselili „donirajući“ im novo vatrogasno vozilo koje su sami izradili.

U utorak 23.05.2017. su djelatnici dječjeg vrtića " Tamaris " zajedno sa djecom sudjelovali u vatrogasnoj vježbi u slučaju požara. Provedena je  vježba evakuacije koja je potvrdila spremnost ustanove za slučaj opasnosti od požara.

Vatrogasci su za najstariju djecu organizirali natjecateljske igre, a mlađa djeca proučavala su vatrogasna vozila, isprobavali vatrogasne kacige i uživali vozeći se u vatrogasnoj košari autoljestve.

                               Drugi razredi OŠ Vodice i PŠ Tribunj posjetili vatrogasce

  -U petak 04.11.2016. djelatnike Javne Vatrogasne Postrojbe Grada Vodica posjetili su učenici 2. razreda OŠ Vodice i PŠ Tribunj.

   Vatrogasci su učenike upoznali sa svojim radom i uputili ih kako se ponašati u slučaju opasnosti  od požara. Djeca su zainteresirano postavljala pitanja i sa velikim zanimanjem razgledala vatrogasna vozila . Nakon edukativne prezentacije        ispred vatrogasnog doma djelatnici su učenicima prezentirali opremu za gašenje požara  i opremu za spašavanje sa visina i iz dubina. 

Utorak, 24 Svibanj 2016 18:40

Druženje predškolaca i vatrogasaca

Napisao/la

Druženje predškolaca i vatrogasaca.

 

Već tradicionalno povodom obilježavanja mjeseca zaštite od požara Vodički vatrogasci su u petak  20.05.2016.  godine posjetili Dječji vrtić „Tamaris“  i PO „Okit“.  Najstarije skupine djece u Gradskoj knjižnici sa zanimanjem su pratili izlaganje koje je pripremio zamjenik zapovjednika JVP Vodice, Zdenko Juričev Martinčev sa svojim kolegama: Mario Jozić, Marko Španja i Branimir Ergić . Djeca su učila o vatri kao dobrom slugi ali lošem gospodaru ,naučili su o zanimanju vatrogasca , isprobavali vatrogasnu zaštitnu opremu i proigravali dojavne pozive.

 

U utorak  24.05.2016.  su djelatnici dječjeg vrtića " Tamaris " zajedno sa djecom sudjelovali u vatrogasnoj vježbi u slučaju požara. Po dolasku vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Vodice i DVD Vodice, tete su evakuirale djecu u koloni iz objekta u dvorište vrtića na sigurno.

Nakon održane vježbe, mališani su u neposrednom kontaktu s vatrogascima imala priliku razgledati vatrogasna vozila i opremu uz demonstraciju rukovanja istima te dobiti odgovore na sva svoja pitanja. Na kraju su se djeca naizmjenice vozila u vatrogasnoj košari autoljeste.

Utorak, 24 Svibanj 2016 18:34

Priprema za protupožarnu sezonu

Napisao/la

PRIPREMA ZA PROTUPOŽARNU SEZONU

U sklopu priprema za ljetnu požarnu sezonu, 23. svibnja 2016. godine, u vremenu od 13:00 do 15:00 sati na poligonu u vojarni Bribirskih knezova u Šibeniku, održano je uvježbavanje za 35 pripadnika vatrogasnih desantnih skupina iz JVP grada Vodica, JVP grada Šibenika i JVP grada Knina.

Uvježbavanje su  sukladno Planu obuke / trenaže pripadnika vatrogasnih postrojbi RH i Pravilniku o ustroju, opremanju, osposobljavanju, načinu pokretanja i djelovanja intervencijskih vatrogasnih postrojbi, proveli instruktori i vježbatelji iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje te pilot i posada helikoptera Mi-8 MTV-1 HV Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Subota, 12 Prosinac 2015 20:07

Vodički vatrogasci na vrhu Zagrepčanke

Napisao/la

U  povodu  „ Mjeseca borbe protiv ovisnosti “ u subotu 12.12.2015. održana je četvrta utrka „ Zagrepčanka 512 “ po stepenicama na vrh poslovne zgrade „ Zagrepčanke „ u organizaciji  Društva športske rekreacije Aktivan Život i Gradskog ureda za zdravstvo grada Zagreba. Ove godine je sudjelovalo 400 trkača i 130 vatrogasaca.

Iako zgrada ima 25 katova i ukupno 512 stepenica, trči se na 24 kata i 490 stepenica zbog organizacijsko-sigurnosnih razloga. Naslov rekordera staze obranio je lanjski pobjednik - poznati slovenski planinski trkač Matjaž Mikloša, koji je s rezultatom od 02:34 minute srušio svoj dosadašnji rekord iz 2013. kada je za 02:38 minuta pretrčao stepenice "Zagrepčanke".

Nakon  utrke građana održana je i humanitarna utrka vatrogasaca u organizaciji DVD Sesvetski Kraljevac.  Svi vatrogasci su tijekom utrke na sebi nosili osobnu zaštitnu opremu.  Sav prihod od kotizacije bit će uplaćen Hrvatskoj udruzi leukemija i limfoni.

Na utrci su ove godine po prvi put sudjelovala i naša dva vatrogasca Ivan Bosotin član JVP-a Vodice te Domagoj Vučak operativni član DVD-a Vodice.Pored osobne zaštitne opreme koristili su i dodatnih 15 kg opreme koju koriste navalne grupe pri intervencijama te sa ukupno 25 kg opterećenja došli su do cilja za 7 minuta.

Četvrtak, 19 Studeni 2015 20:39

Djelatnici posjetili Osnovnu školu Vodice

Napisao/la

U četvrtak, 19.11. djelatnici  Javne Vatrogasne Postrojbe Grada Vodica  posjetili su učenike drugih razreda  Osnovne škole Vodice. Vatrogasci su učenike poučili kako se najbolje zaštiti od požara, a nakon  edukativne prezentacije, djeca su sa velikim zanimanjem razgledali vatrogasno vozilo i opremu koju  vatrogasci koriste pri odlasku na intervencije.