Goran Mijat

Goran Mijat

Četvrtak, 16 Travanj 2020 14:16

OBAVIJEST GRAĐANIMA !!!

OBAVIJEST GRAĐANIMA!!!

 

Javna vatrogasna postrojba Grada Vodica će od petka 17. travnja 2020. godine davati odobrenja za loženje vatre na otvorenom prostoru.

 

Odobrenja će se davati uz uvjet da tražitelj provede odgovarajuće preventivne mjere da se vatra ne proširi na druge površine ili objekte, a naročito;

- Spaljivanje tvari mora se obaviti na sigurnosnoj udaljenosti od drugih površina (npr. šuma i dr.) i objekata (npr. elektroenergetskih vodova, cesta, stambenih kuća i dr.) koje bi vatra mogla ugroziti,

- Oko mjesta spaljivanja pripremiti sigurnosni pojas (očistiti okolno zemljište), ovisno o količini tvari i veličini površine koja se pali osigurati nazočnosti dovoljnog broja sposobnih za gašenje požara,

- Uz mjesto spaljivanja osigurati odgovarajuća priručna sredstva za gašenje ostataka vatre (žar i sl.) i proširenje vatre (voda, lopata, metlenica i sl.),

- Spaljivanje provesti ako nije utvrđena velika ili vrlo velika opasnost za nastajanje i širenje požara, te za mirna vremena kada ne puše vjetar jačine 5 m/sek ili više,

- Osobe koje su obavile spaljivanje dužne su mjesto spaljivanja pregledati i ostatke vatre (žar i sl.) u potpunosti ugasiti.

 

Odobrenja će se izdavati isključivo telefonom na broj 022/ 441 – 324 ili na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Podsjećamo građane da je spaljivanje dozvoljeno do 01. lipnja, a u slučaju većeg broja požara dozvole za spaljivanje se neće davati.

Za svako izazivanje požara iz nehaja, predviđena je visoka novčana kazna.

Ukoliko uočite požar obavijestite nas o tome na broj telefona 022/441-324 ili 193.

Petak, 27 Ožujak 2020 08:42

UPOZORENJE GRAĐANIMA !!!

UPOZORENJE GRAĐANIMA!!!

 

Zbog novonastale situacije, Javna vatrogasna postrojba Grada Vodica neće davati odobrenja za loženje vatre na otvorenom prostoru do daljnjega.

 

Loženje vatre na otvorenom prostoru smatra se uporaba vatre izvan zatvorenih odnosno pokrivenih prostora, a posebice:

 

  •        spaljivanje suhe trave, korova, biljnog otpada, grmlja, gustog šumskog raslinja (šiblja) i šikara,
  •        spaljivanje papira, smeća i otpadaka,
  •        improvizirani roštilji i gradele,
  •        logorske vatre i sl.

 

Novčanom kaznom od 500,00 do 2.000,00 kuna kazniti će se fizička osoba ukoliko loženje vatre obavlja bez odobrenja nadležne vatrogasne postrojbe.

 Ukoliko se zanemari izdano upozorenje, novčanom kaznom u iznosu od 15.000,00 do 150.000,00 ili kaznom zatvora do 60 dana kazniti će se osoba koja izazove požar, dok će se osoba koja izazove požar iz nehaja kazniti novčanom kaznom od 2.000,00 do 15.000,00 kuna.

 

Navedenom mjerom namjera je preventivno utjecati na sprječavanje nastajanja i širenja požara na otvorenim površinama, te usmjeravanje dijela kapaciteta vatrogasnih postrojbi na borbu protiv korona virusa COVID - 19.

 

 

Subota, 14 Prosinac 2019 22:21

Vodički vatrogasci bogatiji za novo vozilo

Vodički vatrogasci bogatiji za novo vozilo

U petak 13. prosinca 2019. godine u Vodice je stiglo novo vatrogasno vozilo.

Riječ je o novoj višenamjenskoj autocisterni za vodu, zapremine spremnika 7000 litara. Vozilo je opremljeno opremom za početno gašenje požara, te služi i za prijevoz pitke vode.

Vozilo je dodijeljeno Gradu Vodicama odlukom Vlade R.H., Ministarstva gospodarstva, Ravnateljstva za robne zalihe na korištenje na 4 godine, s mogućnošću produljenja korištenja.

Nakon iskazane potrebe od strane vatrogasaca, Grad Vodice je više godina za redom upućivao zahtjeve u Ministarstvo gospodarstva za potrebom za ovakvim vozilom, zbog sve većeg broja požara, te zbog prijevoza pitke vode domaćinstvima koji nemaju mogućnost spajanja na vodovodnu mrežu.

Vatrogasci zahvaljuju gradonačelnici sa suradnicima i službama Grada koji su odmah reagirali te upućivali zahtjeve za dodjelom cisterne i lobirali da cisterna dođe u Vodice.

Posebna zahvala ide saborskoj zastupnici Branki Juričev – Martinčev, koja je o potrebi za takvim vozilom upoznala ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata, koji se osobno i aktivno uključio u proces informirajući se o potrebama na terenu, te je uvidio da je zahtjev grada opravdan. Na taj način i saborska zastupnica i ministar su pokazali veliku brigu za vatrogasce, građane i goste Grada Vodica.

Vozilo će koristiti članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva Vodice, kojima želimo da vozilo što manje koriste na intervencijama.

Subota, 07 Prosinac 2019 20:50

Zagreb Firefighter Stair Challenge

Zagreb Firefighter Stair Challenge

 

 U Poslovnom neboderu VMD-a održana je sedma u nizu humanitarna vatrogasna utrka stepenicama u organizaciji zagrebačkih vatrogasaca.

         Na utrci su i ove godine sudjelovali Vodički vatrogasci ( Zdenko Juričev-Martinčev , Ivan Bosotin , Matija Karlo Valinčić i Marta Juričev-Martinčev ) koji su zajedno sa kolegama iz Hrvatske, Slovenije , Bosne i Hercegovine , Mađarske i Francuske u punoj opremi trčali 31 kat , odnosno 666 stepenica.

Sav prihod od kotizacija uplaćuje se u korist Udruge Kolibrići , koja okuplja roditelje vitalno ugrožene djece.

 

Utorak, 29 Siječanj 2019 23:14

Požar stambenog objekta

Požar stambenog objekta

 

29.01.2019. - U 20:06 zaprimili dojavu o požaru stambenog objekta u Vodicama, adresa Brunac 41. Na intervenciju izašli sa 2 vozila i 4 vatrogasca .

Dolaskom na mjesto intervencije zatekli požar kotlovnice te stolarske radione u garažnom prostoru obiteljske kuće. Pristupili gašenju uz upotrebu 1 " C " mlaza vode te ventiliranju prostora upotrebom nadtlačnog ventilatora.

Također izvršili uklanjanje gorivog materijala iz izgorenog dijela objekta.

 

Intervencija završena u 21:55.

 

foto : Infovodice

Utorak, 29 Siječanj 2019 23:12

Požar stambenog objekta

Požar stambenog objekta

 

29.01.2019. - U 15:03 zaprimili dojavu o požaru stambenog objekta u Vodicama, adresa Obrove 5 A. Na intervenciju izašli sa 1 vozilom i 3 vatrogasca te DVD-i : Vodice, Pirovac i Tisno.

Dolaskom na mjesto intervencije zatekli požar prizemlja obiteljske kuće. Pristupili gašenju uz upotrebu " C " cijevnih pruga te ventiliranju prostora upotrebom nadtlačnog ventilatora.

Također izvršili uklanjanje gorivog materijala iz izgorenog dijela objekta.

 

Intervencija završena u 16:41.

Utorak, 29 Siječanj 2019 23:03

Požar cestovnog vozila

Požar cestovnog vozila

 

26.01.2019.  - U 13:03 zaprimljena dojava o požaru kampera u Vodicama, adresa Grgurev Ante Kukure. Na intervenciju izašla JVP Vodice sa 2 vozila i 5 vatrogasaca.

Prilikom dolaska na mjesto intervencije zatekli požar na kamperu u razbuktaloj fazi te pristupili gašenju sa 2 "C" mlaza vode.

Kamper marke Fiat Ducato Mobilvetta u potpunosti izgorio.

 

Intervencija završena u 14:38.

 

foto : Infovodice

Četvrtak, 04 Listopad 2018 08:26

Obavijest o ishodu natječajnog postupka

KLASA: 035-01/18-04/01 URBROJ: 2182/04-7-2-01-18-1

Vodice, 01. listopada 2018.

                             OBAVIJEST

 

U postupku prijama u radni odnos za radno mjesto administrativno – financijsko – knjigovodstveni referent (1 izvršitelj (m/ž) na

neodređeno vrijeme uz probni rad od 6 mjeseci) iz Odluke o raspisivanju natječaja KLASA: 112-01/18-02/12, URBROJ:2182/04-7-

2-03-18-1 objavljenog dana 05. rujna 2018. godine primljena je

 

MARTA JURIČEV – MARTINČEV, komercijalist (SSS).

 

Svi sudionici spomenutog natječaja su obaviješteni o odabiru kandidata putem pošte s potvrdom uručenja.

Uvid u natječajni spis je omogućen svim sudionicima u spomenutom natječaju dana 15. i 16. listopada 2018. godine u vremenu od

1100 do 1300 sati u prostorima Javne vatrogasne postrojbe Grada Vodica, na adresi Magistrala 93, Vodice, uz primjenu propisa iz

Uredbe (EU) 2016/679 (Opća uredba o zaštiti podataka).

 

Svim kandidatima prijavljenim na natječaj zahvaljujemo na iskazanom interesu za radom u Javnoj vatrogasnoj postrojbi

Grada Vodica.

S poštovanjem,

ZAPOVJEDNIK:

Ivica Begić,struč.spec.ing.sec.

 http://www.jvp-vodice.hr/projects/natjecaji/category/45-natjecaj-administrativno-financijski-knjigovodstveni-referent

Stranica 1 od 9